Skip to content

Aapo Cederberg

Yksi suomalaisen kybervarautumisen pioneereista

Aapo Cederberg on kokenut kyberturvallisuusstrategi ja –analyytikko sekä strateginen huippuosaaja, jolla on kansainvälisen tason asiantuntemus ja ymmärrys hybridivaikuttamisesta sekä sen muodostamista uhkakuvista. Hänellä on myös ainutlaatuinen ymmärrys kyberturvallisuuden ja hybridisodankäynnin monimutkaisuudesta sekä keskinäisriippuvuuksista. Cederberg on toiminut Suomen turvallisuuskomitean pääsihteerinä kuusi vuotta. Eversti evp. Cederbergin aikaisempiin tehtäviin kuului työskentely strategisen suunnittelun johtajana puolustusministeriössä sekä pitkä ura Suomen puolustusvoimissa koti- ja ulkomaantehtävissä. Hän on myös yksi ensimmäisen Suomen kyberturvallisuusstrategian kirjoittajista.

Aapo on tunnettu kyberturvallisuuden puolestapuhuja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hän on Cyberwatch Finlandin toimitusjohtaja ja perustaja. Cyberwatch Finland keskittyy kokonaisvaltaisiin kyberturvallisuusstrategioiden ja riskianalyysien laatimiseen sekä niiden pohjalta luotuihin toimintasuunnitelmiin.

Aapo Cederberg on myös Fellow Geneven turvallisuuspoliittisen keskuksen (GCSP) Global Fellowship Initiative ohjelmassa. Vuonna 2019 hänet nimitettiin World UAV yhteisön (WUAVF) kyberturvallisuuskomitean puheenjohtajaksi. Vuonna 2019 hänet palkittiin Global Security Industry Alliancen kultainen kilpi -palkinnolla, merkittävästä panostuksesta kansainvälisessä kyberturvallisuudessa. Vuonna 2018 hänet palkittiin myös Cyber ​​Security Nordic -palkinnolla.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Aapo Cederberg

Blogikirjoituksissa