Skip to content

Pilvipalvelut ja infrastruktuurit -koulutukset

Parhaat vinkit pilvipalveluihin ja infrastruktuureihin saat koulutuksista.

Pilvipalvelun käyttäminen on erinomainen tapa parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta. Tarjolla on läjäpäin palveluntarjoajia ja vaihtoehtoja, mutta miten juuri teidän organisaationne voi hyötyä niistä? Kouluttautuminen on edellytys siihen, että yritykseltänne löytyy ajankohtaisin osaaminen pilvipalveluista ja infrastruktuureista. Uploadista löydät laadukkaita koulutuksia eturivin kouluttajien vetämänä. Koko tarjontamme löydät täältä.

Haaveissa päivitys koko tiimille? Tarjoamme ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen ja siitä isommille ryhmille – pyydä tarjousta.

Pilvipalvelut ja -infrastruktuurit: mitä sinun on tiedettävä?

Pilvi on nykyään iso juttu. Näyttää siltä, että kaikki puhuvat siitä ja kaikki käyttävät sitä. Mutta mikä pilvipalvelu oikeastaan on? Ja mitä sinun on tiedettävä siitä? Pilvi on yksinkertaisesti tapa käyttää ja tallentaa tietoja verkossa. Sen sijaan, että tiedot olisi tallennettu tietokoneellesi tai laitteellesi, voit tallentaa ne etäpalvelimelle. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää tietojasi mistä päin maailmaa tahansa, kunhan sinulla on internet-yhteys.

Pilvipalveluja ja -infrastruktuureja on monenlaisia – mikä niistä on paras? Suosituimpia ovat Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ja Google Cloud Platform (GCP). Nämä kolme palveluntarjoajaa tarjoavat erilaisia palveluja, kuten tallennustilaa, laskentatehoa, tietokantoja ja paljon muuta. Pilvipalveluntarjoajan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon tarpeet ja budjetti. Kullakin palveluntarjoajalla on erilaiset hinnoittelumallit ja ominaisuudet. Esimerkiksi AWS tarjoaa enemmän tallennusvaihtoehtoja kuin GCP, mutta GCP tarjoaa parempia alennuksia pitkäaikaistallennuksesta.

Pilvi on iso paikka, ja siitä on paljon tiedettävää. Monilla on myös vääriä käsityksiä niistä – tässä on viisi asiaa, jotka ovat yleisiä väärinkäsityksiä pilvipalveluista ja -infrastruktuurista:

1. Pilvi ei ole vain suuryrityksille.

Myös pienet yritykset voivat hyötyä pilvestä. Itse asiassa monet pienyritykset kokevat, että pilvi on edullisempi ja helpompi käyttää kuin tiloissa olevat ratkaisut.

2. Pilvi ei ole vain tietojen tallentamista varten.

Pilvipalveluita voidaan käyttää paljon muuhunkin kuin tietojen tallentamiseen. Niitä voidaan käyttää myös tietojenkäsittelyyn, verkottamiseen ja jopa tietoturvaan.

3. Pilvi ei ole aina turvallisempi kuin tiloissa olevat ratkaisut.

On tärkeää pohtia tietoturvaa huolellisesti, kun siirrytään pilveen. Joissakin tapauksissa pilvi voi olla turvallisempi kuin tiloissa olevat ratkaisut, mutta toisissa tapauksissa se voi olla vähemmän turvallinen. Kaikki riippuu siitä, miten määrität tietoturva-asetukset.

4. Pilvi kehittyy jatkuvasti.

Pilvipalveluihin lisätään koko ajan uusia ominaisuuksia ja valmiuksia. Tämä tarkoittaa, että pilvipalveluista on aina jotain uutta opittavaa – ja että taitosi eivät koskaan vanhene.

Älä kamppaile turhaan pilvipalveluiden kanssa – koulutuksista saat apua oikean ratkaisun löytämiseen.

Oikean palveluntarjoajan löytäminen ja tehokkaan ratkaisun suunnitteleminen voi olla hankalaa, mutta ei hätää – Uploadissa on saatavilla runsaasti koulutuksia, jotka auttavat sinua alkuun.  Meiltä löydät laadukkaat koulutukset pilvipalveluista ja infrastruktuureista huippukouluttajien vetäminä. Tarjolla on monipuolinen valikoima aiheita, joista löydät varmasti etsimäsi teemat. Aiheina ovat muun muassa:

  • Tietojärjestelmähankinnat
  • IT-integraatiot
  • Pilvipalveluiden vertailu
  • API-kehitys ja pilvipalvelut

Teemme yhteistyötä monien IT-alan tämän hetken kuumimpien yritysten kanssa. Näin varmistamme ajankohtaisimmat aiheet, joista IT-asiantuntijat kaipaavat koulutusta. Mukana ovat muun muassa VincitSolitaKnowitAlfame sekä GPR.

Kiinnostaisiko päivittää osaamisesi muista aiheista? Upload on osa Professio-konsernia, joka on Suomen suurin B2B-tapahtumien ja -koulutusten järjestäjä. Voit tutustua Profession tarjontaan täältä. Löydät meiltä myös alan tärkeimmät tapahtumat – katso esimerkiksi Strategy talk CIOCIO Nordic ja Cyber Security Executive.