Skip to content

Tiedonhallinta ja raportointi -koulutukset

Tiedonhallinta ja raportointi kuntoon – katso laadukkaat koulutukset.

Tiedonhallinta ja tietojen raportointi voi tuntua haasteelliselta, mutta sen ei tarvitse olla sitä. Oikeiden työkalujen ja lähestymistavan avulla tuotat hyödyllisiä raportteja, joiden avulla voit parantaa liiketoimintaasi. Uploadista löydät laadukkaita tiedonhallinnan ja raportoinnin koulutuksia eturivin kouluttajien vetämänä. Koko tarjontamme löydät täältä.

Haaveissa päivitys koko tiimille? Tarjoamme ryhmäalennuksen vähintään 3 hengen ja siitä isommille ryhmille – pyydä tarjousta.

Laadukas tiedonhallinta ja raportointi luo pohjan menestykselle – opi ajankohtaisimmat tekniikat koulutuksissa.

Tiedonkeruu- ja analysointiprosessi voi olla pelottava, erityisesti niille, joille se on uutta. Miten siitä saadaan laadukkaampaa ja sujuvampaa? Prosessia voidaan helpottaa ja tehostaa monin tavoin – seuraavassa on muutamia vinkkejä:

 1. Määrittele tavoitteesi:
  • Mitä haluat oppia tiedoistasi? Mitä päätöksiä sinun on tehtävä? Kun sinulla on selkeä käsitys tavoitteistasi, voit valita oikeat tiedot kerättäväksi ja raportoitavaksi.
 2. Puhdista ja järjestä tietosi:
  • Kun olet kerännyt tietosi, on tärkeää siivota ne ennen raporttien luomista. Tämä vaihe varmistaa, että raporttisi ovat tarkkoja ja helposti ymmärrettäviä. Sinun on ehkä poistettava päällekkäiset merkinnät, vakioitava formaatit tai suodatettava pois epäolennaiset tiedot.
 3. Automatisoi mahdollisuuksien mukaan:
  • Kun olet luonut muutaman raportin manuaalisesti, katso, voisitko automatisoida prosessin työkalujen tai skriptien avulla. Jos tietoraportointiprosessissa on osia, jotka voidaan automatisoida, hyödynnä sitä! Toistuvien tehtävien automatisointi vapauttaa aikaasi, jotta voit keskittyä työn tärkeämpiin osa-alueisiin. Saatavilla on monia ohjelmistoja, jotka voivat auttaa tietojen syöttämisen ja raporttien tuottamisen kaltaisten tehtävien automatisoinnissa.
 4. Luo visuaalisesti houkuttelevia raportteja:
  • Kukaan ei halua lukea tylsää raporttia, joka on täynnä numeroita ja teknistä jargonia. Varmista, että raporttisi ovat visuaalisesti houkuttelevia ja helposti ymmärrettäviä käyttämällä kaavioita, kaavioita ja muita visuaalisia apuvälineitä. Tietojen visualisointityökalut voivat auttaa tekemään tiedoista sulavampia ja helpommin ymmärrettäviä. Kun kirjoitat datasta, on tärkeää käyttää helposti ymmärrettävää kieltä. Vältä jargonia ja teknisiä termejä aina kun mahdollista. Varmista, että tärkeimmät havainnot ovat etualalla. Käytä lihavointia, otsikoita ja muita muotoilutekniikoita varmistaaksesi, että keskeiset kohdat ovat helposti löydettävissä. Tarkista ja muokkaa työsi aina ennen julkaisemista tai sen jakamista muiden kanssa. Kirjoitusvirheet ja virheet voivat vaikeuttaa tietojen ymmärtämistä ja heikentää uskottavuuttasi tietolähteenä.

Tiedonhallinta ja raportointi kehittyy jatkuvasti. Varmin ja helpoin tapa hankkia ajankohtaisin osaamisen on kouluttautua. Koulutus takaa sen, että sinun ei tarvitse käyttää tuhraan kallisarvoista aikaa opetellaksesi erilaisia ohjelmia ja löytääksesi parhaan ratkaisun. Voit jättää sen kouluttajiemme haltuun, jotka ovat aiheensa huippuasiantuntijoita ja osaavat taatusti perehdyttää sinut sopivimpiin tekniikoihin.

Mikä tiedonhallinnan tai raportoinnin koulutus sopisi sinulle?

Tiedonhallintaan ja raportointiin on olemassa paljon hyviä työkaluja. Olisiko teille sopiva menetelmä esimerkiksi maailman suosituin ohjelmointikieli Python, joka tarjoaa yksinkertaisia ratkaisuja niin tiedon järjestelyyn kuin visuaalisten kaavioiden luomiseen? Entäpä SQL-kyselykieli, joka taas tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia erilaisten hakujen, muutoksien ja lisäyksien tekemiseen relaatiotietokantaan.

Meiltä löydät koulutuksia tiedonhallinnan ja raportoinnin perusteista syvemmälle tasolle – katso esimerkiksi:

 • Python perusteet
 • Python Advanced
 • SQL perusteet
 • SQL Advanced
 • Master data management
 • Moderni datan laadunhallinta

Etänä, verkossa tai paikan päällä?

Meillä voit kouluttautua etänä, verkossa tai paikan päällä, juuri niin kuin sinulle sopii parhaiten. Useat koulutuksemme ovat hybriditoteutuksia, jolloin voit valita, oletko paikan päällä vai virtuaalisesti linjoilla. Järjestämme koulutuksia lähiopetuksena meren rannan lähettyvillä Espoon Keilaniemessä. Virtuaalikoulutuksissa paikkana toimivat yleensä Zoom ja toisinaan myös Teams.

Valitsitpa koulutuksen verkossa tai paikan päällä, sisältö pysyy samana – koulutuksissamme korostetaan interaktiivisuutta. Pyrimme rentoon ja avoimeen vuorovaikutukseen, josta kaikki osallistujat saisivat parhaat hyödyt koulutuksista. Kouluttajamme varmistavat, että kaikki oppivat ja innostuvat!

Joten kumman tavan valitsisit? Kyse on sinusta itsestäsi – ja tietysti myös siitä, avautuuko työnantajasi lompakko matka- ja majoituskuluihin. Etäosallistuminen säästää aikaa, luontoa ja rahaa, mutta paikan päällä pääset kokemaan kollegoiden ja huippukouluttajien läsnäolon. Kysy rohkeasti käytännön toteutustapoja tai muita koulutukseen liittyviä suunnitelmia – katso myös usein kysytyt kysymykset.

Upload on osa Professiota, joka on Suomen suurin B2B-tapahtumien ja -koulutusten järjestäjä. Meillä on jo 16 vuoden kokemus eri alojen ammattilaisten osaamisen päivittämisestä. Löydät meiltä myös alan tärkeimmät tapahtumat – katso esimerkiksi Strategy talk CIOCIO Nordic ja Cyber Security Executive.