Skip to content

Lauri Lovén

postdoctoral researcher, Center for Ubiquitous Computing, University of Oulu

Lauri Lovén (D.Sc.(Tech)) on IEEE:n vanhempi jäsen ja Distributed Intelligence -strategisen tutkimusalueen koordinaattori 6G Flagship -tutkimusohjelmassa Oulun yliopiston Ubiquitous Computing -keskuksessa (UBICOMP). Hänen nykyinen tutkimustyönsä keskittyy reunaälykkyyteen ja resurssien organisointiin sekä hajautettuun oppimiseen ja päätöksentekoon laskennan jatkumossa.

Lauri on kanssakirjoittanut 2 patenttia ja noin. 50 tutkimusartikkelia kansainvälisissä vertaisarvioiduissa lehdissä, konferensseissa ja työpajoissa. Ennen akateemista uraansa ja sen aikana hän on työskennellyt n. 20 vuotta ohjelmistoteollisuudessa, pääasiassa tekoälystartupien parissa, muun muassa perustajana, teknologiajohtajana, hallituksen jäsenenä, neuvonantajana ja mentorina.

Lauri valmistui D.Sc.(Tech) Oulun yliopistossa 2021, oli Distributed Systems Groupissa, TU Wien 2022, ja vieraili Integrated Systems Laboratoryssa ETH Zürichissä vuonna 2023. Hän on apulaistoimittaja SpringerNature Computing -lehden apulaistoimittajana.

Tulevat koulutukset, vetäjänä Lauri Lovén

Blogikirjoituksissa