Skip to content
  • Tietoturva ja kyberturva
01/12/2022

Tietoturvaosaaminen ajan tasalle tietoturvasetelin avulla

Mikä on tietoturvaseteli?

Organisaatiot voivat tästä eteenpäin saada tukea tietoturvan kehittämiseen niin kutsutun tietoturvasetelin avulla. Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvasetelistä 13.10.2022 ja se astui voimaan 1.12.2022.

Voiko organisaationi hakea tietoturvaseteliä?

Tietoturvaseteliä myönnetään vain Suomeen rekisteröityneille, yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille sellaisiin toimiin, jotka parantavat tietoturvaa Suomessa. Tietoturvasetelissä on kaksi suuruusluokkaa:

  • Pienempi seteli – arvo enintään 15 000 euroa yritystä kohden
    • tätä tukea yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi tietojärjestelmiensä tarkastus- ja arviointityöhön tai henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen.
  • Suurempi tietoturvaseteli – arvo enintään 100 000 euroa
    • tämä on tarkoitettu uhkamallinnuksiin ja hyökkäyksenestotestauksiin sekä näiden perusteella tarvittaviin välittömiin toimiin tietoturvan parantamiseksi. Suuremmalla tietoturvasetelillä yritykset voivat kattaa 70 prosenttia tietoturvaprojektin kuluista, eli projektikustannusten omavastuu on 30 prosenttia.

Voit saada joko yhden max 15 000 euron tuen tai yhden max 100 000 euron tuen. Et voi siis saada molempia tai useampia tukia.

Tiettyjen edellytysten tulee täyttyä, jotta voit saada tietoturvasetelin. Lue lisää tuen edellytyksistä Traficomin sivuilta.

Tietoturvaseteli kiinnostaa – mistä voin hakea sitä?

Tietoturvaseteliä voi hakea 1.12.2022 alkaen Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta. Seteleiden arvioidaan menevän nopeasti, sillä yhteensä tukea on varattu 6 miljoonaa euroa. Voit hakea tietoturvaseteliä täältä, josta löydät myös tarkemmat hakuohjeet.

Tietoturvajohtaja, -päällikkö tai -asiantuntija – meillä voit päivittää osaamisesi.

Uploadista löydät kattavan valikoiman laadukkaita tietoturva- ja kyberturva-aiheisia koulutuksia eturivin kouluttajien vetämänä. Koulutuksissa aiheina on muun muassa:

Koulutukseen osallistuminen on toimivin tapa varmistaa, että teidän yritykseltänne löytyy ajankohtaisin osaaminen tietoturvauhkiin varautumiseen. Suosittelemme päivittämään koko tiimin osaamisen samalla – pyydä siis rohkeasti ryhmätarjousta.

Meiltä löydät myös alan puhuttavimmat tapahtumat. Sadat CIO:t kokoontuvat Strategy Talk CIO:on ja kyberturvallisuuden päättäjät Cyber Security Executiveen.

Katso kaikki tietoturvakoulutukset