Skip to content
  • Itsensä kehittäminen
08/12/2021

Benjamin Särkkä: ”IT-ammattilaisen tulee satsata oman osaamisen kehittämiseen”

Kouluttajamme Benjamin Särkkä puhuu oman osaamisen kehittämisen puolesta  – ”Uutta opittavaa tulee koko ajan kiihtyvää tahtia”.

IT-alalla työn murrokseen liittyy monta ilmiötä. Toimiala kärsii pahasta osaajapulasta samalla kun puhe tekoälyn ja lohkoketjujen kaltaisten innovaatioiden ympärillä kiihtyy. Teknologiakehityksen kova vauhti pakottaa alalla työskentelevät panostamaan oman osaamisen kehittämiseen.

– Itsensä kouluttaminen ja oman osaamisen esille nostaminen on koko ajan tärkeämpää. Kilpailun kovetessa kouluista saatava perusosaaminen ei ole lähelläkään sitä, mitä työn tekemiseen lopulta tarvitaan, sanoo Loihde Trustin kyberturvapalveluiden johtaja Benjamin Särkkä.

Osaamisen päivittämisen tueksi on olemassa paljon tarjontaa. Netti pullistelee kaikille avoimia verkkokursseja, YouTubesta löytyy laadukkaita opetusvideoita ja erilaiset intensiivikoulutukset ovat yleistyneet. Särkän mielestä nykyajan IT-ammattilaisella ei olekaan yhtään hyvää syytä sille, miksi itseään ei kehittäisi.

”Kilpailun kovetessa kouluista saatava perusosaaminen ei ole lähelläkään sitä, mitä työn tekemiseen lopulta tarvitaan.”

– Uutta opittavaa tulee koko ajan kiihtyvää tahtia. Alaa kuvastaa se, että mitä enemmän tieto ja osaaminen lisääntyy, sitä enemmän opiskeltavia asioita tulee. Vielä kaksikymmentä vuotta sitten tilanne oli toinen. Silloin riitti, jos osasi tehdä verkkosivun tai ylläpitää käyttäjätunnuksia. Nykyisin roolit sekoittuvat ja niistä jokainen pitää hallita. Jos osaat vain yhden asian, on hyvin epätodennäköistä, että se olisi työmarkkinoilla varsinainen valttikortti.

Lue koko artikkeli täällä. 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia